TM Tønders første ligaeventyr varede 2 år.

Vi skulle nu i gang med klubbens første ligaeventyr nogensinde. Det var lykkes klubben at bevare stammen, og tilmed havde man hentet supertalentet fra Kolding, Nicolaj Enderleit. Så sportsligt set stod klubben ganske godt rustet til at kunne gøre noget i ligaen, med en trup der rent socialt fungerede perfekt.

Men uden for banen var TMT ramt af kaos. Bestyrelsen gik helt i opløsning, og det på et tidspunkt hvor man skulle gøre sig klar til ligaen. Heldigvis lod truppen sig ikke påvirke af kaos’et og man fik da også samlet sig en fin bestyrelse til sæsonstart, og en stærk direktør i Alex Petersen.

Efter flotte kampe mod Skjern og TTH i de to første kampe, vandt TMT i 3.forsøg i en flot hjemmekamp mod Århus. som blev vundet 27-25 efter man havde ført med 5 mål kort før tid. Da holdet i 5.runde slog GOG i Gudme efter en vanvittig flot præstation, havde man vist sit værd i ligaen. Et nederlag i Randers var en af de dårligere oplevelser, hvor vi var det overlegne hold før pausen, før holdet faldt sammen.

Uafgjort hjemme mod Skanderborg og en sikker sejr over HC midtjylland gav tryghed, men så faldt bomben fra TMT. Der manglede 1,5 million i kassen for at man kunne gennemføre sæsonen. En ny hovedsponsor, PTI dukkede op, og reddede os, men der skulle spareres mere og Emil Tellerup blev solgt til Ribe-Esbjerg. Nu så det straks svære ud.

Holdet tog dog udfordringerne i stiv arm, og vandt en flot stor sejr mod Tellerups nye klub i Ribe Fritidscenter. Herefter fulgte uafgjorte hjemmekampe mod Randers og SønderjyskE. Da vi i næstsidste runde vandt 29-23 i Herning, stod det fast at Randers måtte rykke ud, og vi skulle spille om overlevelse.

Overlevelseskampene skulle spilles mod Skive, og i den første kamp, på hjemmebane var holdet i fuld kontrol, foran 27-23, inden holdet kolapsede og tabte 32-35. I returkampen i Skive var vi faktisk rykket ned. Bagud 12-8 ved pausen og med et kvarter igen stod der 19-14. Så blev alt vendt på hovedet. TMT scorede 8 mål i træk og vandt 20-22. Den sidste kamp i Tønder udviklede sig på samme måde. Kort efter pausen viste måltavlen 11-16. TMT fik reduceret til 16-19, inden de med 6 mål i træk bragte sig foran 22-19 og vandt 29-24.

TM Tønder overlevede dermed sin første sæson i ligaen, men hold op hvor holdt det hårdt.

Efter overlevlsen valgte Claus Lyngsøe at stoppe. Nicolaj Enderleit, Jimmi Elmgaard og Mathias Jørgensen var andre bærende kræfter, vi måtte sige farvel til. I stedet blev Torben Sørensen hentet ind som cheftræner, og især Emil Berholt skulle vise sig som et godt køb, ligesom kristian Klitgaard var vendt hjem.

Inden sæsonen startede skulle holdet op mod BSV i pokalen, og de blev sendt hjem med et nederlag, og vi så nu os selv som et rigtigt godt ligahold. men ak og ve, et nederlag hjemme mod Mors og en omgang bøllebank i Skanderborg var blot starten på en forfærdelig tid. Nederlag i de første 7 runder, bl.a. hjemme mod Nordsjælland, gjorde os til den absolutte bundprop.

Første succes var et uafgjort resultat i Kolding og ugen efter vandt holdet en ganske klar sejr, hjemme mod SønderjyskE. Nu var vi i gang troede vi, men der skulle gå en måned inden vi igen fik point. Uafgjort i Ribe var dog en skuffelse, da vi var det klart bedste hold.

De næste to hjemmekampe blev vundet over Skanderborg og Århus. Efterfølgende var BSV på besøg, og de vare mere end ualmindeligt heldige med at kunne vinde 32-31. Ganske ufortjent nederlag mod en modstander der brugte alle kneb.

På det sociale plan fungerede holdet heller ikke som tidligere, og det blev meldt ud om flere profiler der ville forlade klubben efter sæsonen. På banen kunne man godt se hvem der skulle væk. Der blev ikke kæmpet nok for hinanden, noget holdet ellers var kendt for.

Det tog lidt luften ud af os, men en klar sejr i Skansen i Sønderborg gav håb, og en pligtsejr over HCM betød at vi skulle bruge et point mere. Det lykkedes aldrig. Vi manglede pointet vi smed væk i Ribe, eller det der blev taget fra os mod BSV. 12 point var et mindre end året før, og et for lidt for at vi kunne overleve.

Det har dog været et eventyr at spille i ligaen. Nu starter holdet forfra i 1.division med nye unge vilde spillere, og hvem ved, måske venter der snart et nyt eventyr i ligaen, og hvem ved om vi er bedre rustet næste gang.

TM Tønders første ligaeventyr varede 2 år.